Παρουσίαση του νέου Τεστ παπ Μαστού Halo

Τεστ παπ Μαστού Halo

Η Νέα επαναστατική-μη επεμβατική μέθοδος που προλαβαίνει τον καρκίνο του μαστού!

Πρόκειται για μια ανώδυνη εξέταση που διαρκεί μόλις 5 λεπτά και δεν έχει ακτινοβολία.

Στόχος της είναι η συλλογή υγρού από τους γαλακτοφόρους πόρους κάθε μαστού, από όπου ξεκινά το πιο συχνό καρκίνωμα του Μαστού, το πορογενές. Η διαγνωστική του αξία είναι τεράστια, καθώς μπορεί να αξιολογήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο μαστό, ακόμη και 7-8 χρόνια πριν εντοπιστεί κάποιο παθολογικό εύρημα στη μαστογραφία!

Το Τεστ Παπ Μαστού Halo® είναι το πρωτοπόρο προϊόν της Neomatrix, IrvineΚαλιφόρνια, η οποία κατασκευάζει μηχανήματα διαγνωστικών εξετάσεων. Το Τεστ Παπ Μαστού Halo® συνίσταται σε μια μη επεμβατική αυτοματοποιημένη εξέταση συλλογής εκκρίματος Θηλής του μαστού (NAF) μέσω ταυτόχρονης Θερμότητας, μασάζ και αναρρόφησης, η οποία βασίζεται στην κυτταρολογική προσέγγιση ταυτοποίησης βιοδεικτών αξιολόγησης του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Όπως και στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αρκετοί τύποι καρκίνου του μαστού αναπτύσσονται βραδέως, με μέσο όρο 8 έτη πριν να δύνανται να ανιχνευθούν με μαστογραφία ή έως 10 έτη πριν μια αλλοίωση του μαστού γίνει ψηλαφητή.

To Τεστ Παπ Μαστού Halo® είναι μια απλή, 5-λεπτης διάρκειας, μη επεμβατική, με επαναληψιμότητα, ανώδυνη εξέταση συλλογής εκκρίματος από τη θηλή του μαστού, η οποία βάσει κυτταρολογικής εξέτασης εντοπίζει κάθε ατυπία κυττάρων, πολύτιμη στην διάγνωση παθήσεων του μαστού. Απευθύνεται σε ασυμπτωματικές γυναίκες των 25 ετών και άνω ή σε γυναίκες με ιστορικό καρκίνου ανεξαρτήτου ηλικίας.

 

Η εξέταση απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες 25 ετών και άνω, οι οποίες ακόμη δεν έχουν ένδειξη να κάνουν μαστογραφία, οπότε το μόνο «μάτι» μέσα στο μαστό τους για τις μη ψηλαφητές αλλοιώσεις, είναι το τεστ παπ μαστού Halo.

Ειδικότερα επιβάλλεται να κάνουν  το 5 λεπτο τεστ, γυναίκες οι οποίες έχουν κάποιους προδιαθεσικούς παράγοντες  κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του Μαστού.

 Αυτές είναι: όσες έχουν κληρονομικό ιστορικό με καρκίνο του μαστού ή των ωοθηκών,

  1. όσες δεν γέννησαν παιδιά ή γέννησαν μετά την ηλικία των 35,
  2. όσες έχουν πυκνούς ή δυσπλαστικούς μαστούς,
  3. οι καπνίστριες , όσες καταναλώνουν συχνά αλκοόλ κ δεν αθλούνται,
  4. όσες δεν θήλασαν, είχαν πρώϊμη εμμηναρχή ή καθυστερημένη εμμηνόπαυση,
  5. και τέλος, όσες έχουν πάρει αντισυλληπτικά χάπια ή ορμόνες .

 

1η περίπτωση: Δεν βγήκε έκκριμα σε καμιά από τις δύο θηλές.

Αντιμετώπιση: Το αποτέλεσμα θεωρείται φυσιολογικό και δεν είστε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, για να εμφανίσετε καρκίνο του μαστού. Συνεχίζετε με το ετήσιο τεστ παπ του Μαστού και τις υπόλοιπες εξετάσεις ( μαστογραφία, υπερηχογράφημα, κ.τ.λ. ) που θα σας υποδείξει ο Μαστολόγος σας που ξέρει το ιστορικό σας.

2η περίπτωση: Έχουμε έκκριμα από τους πόρους και στο αποτέλεσμα της κυτταρολογικης εξέτασης, δεν έχουμε κυτταρικές ατυπίες.

Αντιμετώπιση: Το αποτέλεσμα θεωρείται φυσιολογικό, οι πιθανότητες όμως να αναπτύξετε  καρκίνο στο μαστό, είναι ελαφρώς μεγαλύτερες σε σύγκριση με την ομάδα που δεν έχει βγάλει καθόλου έκκριμα από τους Μαστούς. Επισημαίνουμε ότι το αποτέλεσμα θεωρείται φυσιολογικό. Συνεχίζετε με τον τακτικό ετήσιο έλεγχο με το τστ παπ μαστού halo και τις υπόλοιπες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις που θα σας υποδείξει ο Μαστολόγος σας που σας παρακολουθεί συστηματικά.

3η περίπτωση: Έχετε έκκριμα από τους γαλακτοφόρους πόρους στην κυτταρολογική εξέταση του οποίου ανιχνεύθηκαν κυτταρικές ατυπίες.

Αντιμετώπιση: Το αποτέλεσμα δεν είναι φυσιολογικό. Έχετε αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξετε καρκίνο του μαστού στο απώτερο μέλλον. Δεν έχετε καρκίνο του μαστού αυτή τη στιγμή. Πρέπει όμως να τεθείτε υπό στενή παρακολούθηση από τον Μαστολόγο σας ο οποίος θα σας υποβάλλει σε όλες τις υπόλοιπες διαγνωστικές εξετάσεις που απαιτούνται για να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τη νόσο!

4η περίπτωση: Έχουμε έκκριμα από τους γαλακτοφόρους πόρους στην κυτταρολογική εξέταση του οποίου ανιχνεύθηκαν καρκινικά κύτταρα.

Αντιμετώπιση: Σπεύδουμε στο Χειρουργό Μαστού μας ο οποίος θα εντοπίσει που είναι ο καρκίνος και θα τον αφαιρέσει σε πολύ αρχικό στάδιο, με την ελάχιστη χειρουργική παρέμβαση, ριζικά και αποτελεσματικά, αφού έχει ανακαλυφθεί ο καρκίνος σε πολύ πρώϊμο στάδιο!

Η εξέταση γίνεται με πολύ απλό και αποτελεσματικό τρόπο!

Δυο σιλικονούχα δοχεία - κάθε γυναίκα έχει το δικό της - μιας χρήσεως σετ - προσαρμόζονται ένα σε κάθε στήθος. Αρχίζει η λειτουργία του μηχανήματος, το οποίο ζεσταίνει ευχάριστα το μαστό με ένα σύστημα κυκλοφορίας θερμών υγρών που ενώνονται με τα δοχεία.

Στο δεύτερο μέρος της λειτουργίας του κάνει ελαφρές κινήσεις μασάζ στους μαστούς για να τους προετοιμάσει για την 3η και τελευταία διαδικασία που προκαλεί μια ανεπαίσθητη αναρρόφηση που διαρκεί περίπου 2 λεπτά, και με την οποία συλλέγεται το δείγμα από το οποίο θα αντλήσουμε τις πληροφορίες για τη διάγνωση.

Όλες οι γυναίκες που υποβλήθηκαν στην εξέταση κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τον πόνο που αισθάνθηκαν από το 1 μέχρι το 10.  Το 95% βαθμολόγησε τον πόνο στο 3 ,και το υπόλοιπο 5% στο 4.

Είναι λοιπόν μια ανώδυνη μη επεμβατική και χωρίς ακτινοβολία εξέταση που πρέπει να εντάξουν όλες οι γυναίκες από τα 25 τους χρόνια και μετά, στον ετήσιο προληπτικό έλεγχο των μαστών τους!