Βιογραφικό Dr. Βλάσιος Δ. Τσαντήλας

    Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από το15ο  λύκειο Θεσσαλονίκης. Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις , φοίτησα στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.)

Μετά από έξι χρόνια σπουδών έγινα πτυχιούχος της Ιατρικής  Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και  ειδικεύτηκα στη Γενική Χειρουργική για 6 έτη. 

Είμαι παντρεμένος με την Τριανταφυλλιά Χατζηβασιλειάδου Νοσηλεύτρια απόφοιτο της Σ.Α.Ν. η οποία υπηρετεί στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε. και έχω τρία παιδιά το Δημήτρη, φοιτητή Ιατρικής, την Κυριακή, φοιτήτρια Ιατρικής και τη Χριστίνα μαθήτρια της Γ Λυκείου.

Για 2 έτη εκπαιδεύτηκα  στη ΄Β Χειρουργική κλινική του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, και  για 4 έτη στην Έ Χειρουργική Πανεπιστημιακή κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είχα την τύχη ανάμεσα στους Δασκάλους που με εκπαίδευσαν στη Χειρουργική να έχω τον πατέρα μου, Καθηγητή Χειρουργικής, Δημήτριο Β. Τσαντήλα, του οποίου οι συμβουλές είναι πολύτιμες μέχρι και σήμερα στις υψηλές απαιτήσεις της Χειρουργικής Ειδικότητας.

Έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας στη Γενική Χειρουργική μετά από επιτυχείς εξετάσεις, και παράλληλα  έγινα Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, εκπαιδεύοντας φοιτητές Ιατρικής.

Υπηρέτησα για 2 έτη ως Διευθυντής – Χειρουργός του Σταθμού Επανακτησίμων της Φρουράς Ν. Σάντας, εκπαιδεύοντας  πλήθος Ιατρών άνευ Ειδικότητας.

Εξειδικεύτηκα στη ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  όπου εκπαιδεύτηκα στην Πρόληψη του καρκίνου του Μαστού, στην αντιμετώπιση των καλοήθων και κακοήθων  παθήσεων του μαστού, όπως επίσης και στη Χειρουργική Θεραπεία του καρκίνου του Μαστού.

Είμαι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Μαστού (Ε.Χ.Ε.Μ.).

Υπηρέτησα από το 2009 μέχρι το 2021 ως Χειρουργός στη Χειρουργική Κλινική του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως όπου έχω εκπαιδεύσει πλήθος ειδικευόμενων χειρουργών στη χειρουργική τεχνική και την κλινική εξέταση και παράλληλα διατηρώ Ιδιωτικά Ιατρεία σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή.( website: www.mastologoi.gr)

Διετέλεσα για εύλογο χρονικό διάστημα ως διευθυντής του τμήματος μαστού του 424 Γ.Σ.Ν.Ε.

Συνεργάζομαι ως Χειρουργός με το ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των κακόηθων και καλόηθων παθήσεων του μαστού, έχω πραγματοποιήσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό θεραπευτικών χειρουργικών επεμβάσεων χωρίς επιπλοκές.

Στην παρούσα φάση υπηρετώ ως Διοικητής σε Μείζονα Υγειονομικό Σχηματισμό.