Πλαστική Αποκατάσταση

Πλαστική αποκατάσταση Βουβωνοκήλης με τοποθέτηση πλέγματος

Πλαστική αποκατάσταση Βουβωνοκήλης με τοποθέτηση πλέγματος

Η αποκατάσταση της βουβωνοκήλης με τοποθέτηση πλέγματος γίνεται αυθημερόν! Εισέρχεστε στην κλινική το πρωί, κάνετε τον τυπικό προεγχειρητικό έλεγχο, μπαίνουμε στο χειρουργείο και με περιοχική αναισθησία (ραχιαία ή επισκληρίδιο), κάνουμε μια τομή μήκους 4-5 εκ. πάνω από την περιοχή της κήλης! Βρίσκουμε το χάσμα (κηλικό στόμιο) μέσα από το οποίο προπίπτουν τα σπλάγχνα και το επιδιορθώνουμε τοποθετώντας ένα διπλό πλέγμα επίπεδο και κώνο και το ισχυροποιούμε με άλλα δύο στρώματα από ραφές, έτσι ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της κήλης. Η επέμβαση διαρκεί περίπου μισή ώρα, στη συνέχεια ξεκουράζεστε για μερικές ώρες στο κρεβάτι σας, και το απόγευμα μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Τί είναι βουβωνοκήλη;

Τί είναι βουβωνοκήλη;

Βουβωνοκήλη είναι η πρόπτωση ενδοκοιλιακού σπλάγχνου διαμέσου του έξω στομίου του βουβωνικού πόρου, όπως βλέπετε στην εικόνα. Τα συμπτώματα είναι αίσθημα βάρους, διόγκωση ή και πόνος στην βουβωνική περιοχή κατά την ορθοστασία, το περπάτημα ή την άρση βάρους. Ενίοτε μπορεί να νιώθετε και μούδιασμα στην πρόσθια και έσω επιφάνεια του μηρού. Η διάγνωση της βουβωνοκήλης γίνεται από το Χειρουργό με την κλινική εξέταση, και η επιβεβαίωση, με υπερηχογράφημα της σύστοιχης βουβωνικής χώρας. Η θεραπεία της βουβωνοκήλης είναι η Χειρουργική πλαστική αποκατάσταση, με τοποθέτηση πλέγματος!

Τι είναι κήλη;

Τι είναι κήλη;

Κήλη είναι η πρόπτωση ενός σπλάγχνου διαμέσου ευένδοτης θέσης του κοιλιακού τοιχώματος. Υπάρχουν πολλών ειδών κήλες όπως βλέπετε και στην εικόνα. Οι πιο συχνές είναι η βουβωνοκήλη, η ομφαλοκήλη και η μετεγχειρητική κήλη. Οι κήλες διακρίνονται σε συγγενείς και επίκτητες. Προδιαθεσικοί παράγοντες για να αποκτήσει κάποιος κήλη, είναι : η ορθοστασία η μυική δυσλειτουργία η αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση το κάπνισμα, η ηλικία νοσήματα του συνδετικού ιστού και άλλα