Σπάνιες μορφές καρκίνου του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες σπάνιες μορφές καρκίνου του μαστού που είναι λιγότερο συχνές. Αυτές οι μορφές καρκίνου του μαστού μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διαγνωστούν και να θεραπευτούν, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε γι’ αυτές.

Σπάνιες μορφές καρκίνου του μαστού
  • Φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού: Ο φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος και επιθετικός τύπος καρκίνου του μαστού που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και ερυθρότητα του δέρματος του μαστού. Είναι υπεύθυνος για περίπου το 1% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού.
  • Νευροενδοκρινικός καρκίνος του μαστού: Ο νευροενδοκρινικός καρκίνος του μαστού είναι ένας τύπος καρκίνου του μαστού που αναπτύσσεται από τα νευροενδοκρινικά κύτταρα του μαστού. Αυτά τα κύτταρα είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ορμονών που ρυθμίζουν διάφορες λειτουργίες του σώματος. Ο νευροενδοκρινικός καρκίνος του μαστού είναι υπεύθυνος για περίπου το 1% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού.
  • Σαρκώματα του μαστού: Τα σαρκώματα του μαστού είναι ένας τύπος καρκίνου του μαστού που αναπτύσσεται από τους ιστούς του μαστού, όπως οι μύες, τα οστά ή οι τένοντες. Τα σαρκώματα του μαστού είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένα από τους άλλους τύπους καρκίνου του μαστού και είναι υπεύθυνοι για περίπου το 1% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού.
  • Νόσος Paget του μαστού: Η νόσος Paget του μαστού είναι ένας τύπος καρκίνου του μαστού που επηρεάζει τη θηλή και τον ομφαλό. Αυτός ο τύπος καρκίνου είναι υπεύθυνος για περίπου το 1% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού.
  • Μυελοειδής καρκίνος του μαστού: Ο μυελοειδής καρκίνος του μαστού είναι ένας τύπος καρκίνου του μαστού που αναπτύσσεται από τα μυελοειδή κύτταρα του μαστού. Αυτά τα κύτταρα είναι υπεύθυνα για την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Ο μυελοειδής καρκίνος του μαστού είναι υπεύθυνος για περίπου το 1% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς σπάνιους τύπους καρκίνου του μαστού. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τύποι σπάνιου καρκίνου του μαστού που είναι λιγότερο συνηθισμένοι. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την υγεία του μαστού σας, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον καρκίνο του μαστού εδώ.

Comments are closed.