Προεγχειρητική χημειοθεραπεία: Πότε χρειάζεται;

Η προεγχειρητική χημειοθεραπεία είναι μια θεραπεία που χορηγείται πριν από τη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκίνου του μαστού. Σκοπός της είναι να συρρικνώσει τον όγκο και να βελτιώσει τις πιθανότητες επιτυχίας της χειρουργικής επέμβασης.

Προεγχειρητική χημειοθεραπεία

Πότε χρειάζεται προεγχειρητική χημειοθεραπεία;

Η προεγχειρητική χημειοθεραπεία μπορεί να χρειαστεί σε γυναίκες με:

  • Μεγάλους όγκους του μαστού. Οι όγκοι του μαστού που είναι μεγαλύτεροι από 5 εκατοστά είναι πιο πιθανό να εξαπλωθούν σε άλλα μέρη του σώματος.
  • Ογκούς που έχουν εξαπλωθεί στους λεμφαδένες της μασχάλης. Η εξάπλωση του καρκίνου στους λεμφαδένες της μασχάλης είναι ένα σημάδι ότι ο καρκίνος είναι πιο προχωρημένος.
  • Ογκούς που είναι θετικοί για τους υποδοχείς οιστρογόνων ή προγεστερόνης. Οι καρκίνοι του μαστού που είναι θετικοί για αυτούς τους υποδοχείς είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν στη χημειοθεραπεία.

Πώς λειτουργεί η προεγχειρητική χημειοθεραπεία;

Η προεγχειρητική χημειοθεραπεία λειτουργεί με την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη συρρίκνωση του όγκου και να διευκολύνει τη χειρουργική επέμβαση. Η χημειοθεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου υποτροπής του καρκίνου.

Ποια είναι τα οφέλη της προεγχειρητικής χημειοθεραπείας;

Η προεγχειρητική χημειοθεραπεία έχει τα ακόλουθα οφέλη:

  • Μπορεί να συρρικνώσει τον όγκο και να διευκολύνει τη χειρουργική επέμβαση.
  • Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου.
  • Μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Συμπέρασμα

Η προεγχειρητική χημειοθεραπεία είναι μια αποτελεσματική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πρόγνωσης των ασθενών με καρκίνο του μαστού. Η απόφαση για το αν θα χορηγηθεί προεγχειρητική χημειοθεραπεία θα πρέπει να λαμβάνεται από το γιατρό σας, ο οποίος θα σταθμίσει τα οφέλη και τις παρενέργειες της θεραπείας ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες της κάθε γυναίκας.

Comments are closed.