Κύστη Κόκκυγος

Κύστη κόκκυγος

Η κύστη κόκκυγος είναι η πιο συνηθισμένη χειρουργική νόσος στους άντρες, διότι οφείλεται στην τριχοφυϊα της περιοχής του κόκκυγα. Δημιουργείται από τις τρίχες της περιοχής οι οποίες εισχωρούν στο δέρμα, αρχικά δημιουργούν μια κύστη οι οποία σταδιακά γεμίζει με τις τρίχες. Αυτή η κύστη περιοδικά διαπυείται και προκαλεί απόστημα της κύστης του κόκκυγα.

 Το απόστημα αυτό κάθε φορά που αδειάζει μόνο του ή παροχετεύεται χειρουργικά, δημιουργεί και ένα καινούριο συρίγγιο. Τα συρίγγια είναι οι 3 τρυπούλες που βλέπετε στη φωτογραφία, και η κύστη είναι το ροζ μόρφωμα που φαίνεται πάνω δεξιά στη φωτογραφία.

 Η θεραπεία της συριγγοποιηθείσας κύστης κόκκυγος, είναι η χειρουργική αφαίρεσή της μαζί με τα συρίγγια της.

Το χειρουργείο γίνεται με τοπική αναισθησία. Εισάγεται ο ασθενής στην κλινική το πρωί της ημέρας του χειρουργείου νηστικός, γίνεται ένας μικρός προεγχειρητικός έλεγχος, ακολουθεί το χειρουργείο, το οποίο διαρκεί 20 λεπτά και το απόγευμα της ίδιας μέρας ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του.

 Υπάρχουν 3 χειρουργικές τεχνικές για την αφαίρεση της κύστης κόκκυγος: Η ανοιχτή μέθοδος, η οποία χρειάζεται τουλαχιστον ένα μήνα αποθεραπεία, η κλειστή μέθοδος με την οποία θα χρειαστεί να μείνετε κλινήρης για 10 ημέρες, μέχρι να αφαιρεθεί ένα μαξιλαράκι από γάζες που θα είναι ραμμένο στην περιοχή, και η καλύτερη κατά την άποψή μου και αυτή την οποία χρησιμοποιώ, η ημίκλειστη μέθοδος, με μαρσιποποίηση η οποία θέλει το μισό χρόνο αποθεραπείας σε σχέση με την ανοιχτή μέθοδο και έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα!

Tags: No tags

Comments are closed.