Κληρονομικός καρκίνος του μαστού: Προστατευτείτε και ενημερωθείτε για τον κίνδυνο

Κληρονομικός καρκίνος του μαστού: Προστατευτείτε και ενημερωθείτε για τον κίνδυνο

Ο κληρονομικός καρκίνος του μαστού αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για πολλές γυναίκες. Εάν έχετε ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένειά σας,και από την πλευρά της μητέρας και από την πλευρά του πατέρα,  είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που μπορείτε να λάβετε. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού και θα σας παρουσιάσουμε σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές για την προστασία και την αντιμετώπισή του.

 

Στον ιστοχώρο του Dr. Βλάσιου Τσαντήλα, έναν έμπειρο μαστολόγο στη Θεσσαλονίκη, θα βρείτε εξειδικευμένη προσέγγιση και χρήσιμες συμβουλές για τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού. Ο Dr. Τσαντήλας είναι Στρατιωτικός Ιατρός και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. ‘Έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας των παθήσεων του μαστού και μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον κίνδυνο, να αξιολογήσετε το ιστορικό σας και να λάβετε την απαραίτητη φροντίδα.

 

Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Βλάσιο Τσαντήλα για μια εκτίμηση του ιστορικού σας και μια συζήτηση για τους παράγοντες κινδύνου.

Κληρονομικός καρκίνος του μαστού: Προστατευτείτε και ενημερωθείτε για τον κίνδυνο

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Εκτελείτε τακτικά εξετάσεις μαστού, συμπεριλαμβανομένων των μαστογραφιών, των υπερήχων και των αυτοεξετάσεων.
  • Λάβετε υπόψη τη γενετική έρευνα, εάν χρειάζεται, για να αξιολογήσετε τον κίνδυνο της μετάδοσης γονιδίων BRCA1 και BRCA2.
  • Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με ισορροπημένη διατροφή, σωματική άσκηση και αποφυγή καπνίσματος και υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.
  • Μην παραμελήσετε την προστασία του εαυτού σας και την ενημέρωση για τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού. Με τη σωστή γνώση και τις κατάλληλες ενέργειες, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο και να διατηρήσετε την υγεία του μαστού σας.

Ο Dr. Βλάσιος Τσαντήλας βρίσκεται πάντα στη διάθεση σας για μια έγκαιρη διάγνωση , αποτελεσματική και οριστική θεραπεία.

Κληρονομικός καρκίνος του μαστού: Προστατευτείτε και ενημερωθείτε για τον κίνδυνο

Bonus Facts:

  • Ο κληρονομικός καρκίνος του μαστού συνδέεται με οικογενειακό ιστορικό: Οι γυναίκες με πρώτου βαθμού συγγενείς που έχουν αναπτύξει καρκίνο του μαστού έχουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης της ασθένειας.
  • Οι γενετικές μεταλλάξεις BRCA1 και BRCA2 αυξάνουν τον κίνδυνο: Οι γυναίκες με αυτές τις μεταλλάξεις έχουν αυξημένη πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού και πρέπει να λάβουν ειδική προληπτική φροντίδα.
  • Ο κληρονομικός καρκίνος του μαστού αφορά περίπου το 40% των περιπτώσεων .

Comments are closed.