Η κύστη κόκκυγος είναι η πιο συνηθισμένη χειρουργική νόσος στους άντρες, διότι οφείλεται στην τριχοφυϊα της περιοχής του κόκκυγα. Δημιουργείται από τις τρίχες της περιοχής οι οποίες εισχωρούν στο δέρμα, αρχικά δημιουργούν μια κύστη οι οποία σταδιακά γεμίζει με τις τρίχες. Αυτή η κύστη περιοδικά διαπυείται και προκαλεί απόστημα της κύστης του κόκκυγα.

 Το απόστημα αυτό κάθε φορά που αδειάζει μόνο του ή παροχετεύεται χειρουργικά, δημιουργεί και ένα καινούριο συρίγγιο. Τα συρίγγια είναι οι 3 τρυπούλες που βλέπετε στη φωτογραφία, και η κύστη είναι το ροζ μόρφωμα που φαίνεται πάνω δεξιά στη φωτογραφία.

 Η θεραπεία της συριγγοποιηθείσας κύστης κόκκυγος, είναι η χειρουργική

αφαίρεσή της μαζί με τα συρίγγια της.

Περισσότερα...

Η θεραπεία για τις κύστεις του μαστού εξαρτάται από 3 πράγματα:

  1. το μέγεθός τους
  2. το αν προκαλούν πόνο στη γυναίκα
  3. την εικόνα τους στον υπέρηχο

Οι πολύ μεγάλες κύστεις δηλαδή πάνω από 3 εκατοστά, πρέπει να αναρροφούνται με σύριγγα και να στέλνεται το περιεχόμενό τους για κυτταρολογική εξέταση. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: είτε απευθείας από έμπειρο Χειρουργό Μαστού όταν αυτές ψηλαφώνται, είτε κατευθυνόμενα με υπέρηχο, ο οποίος γίνεται από έμπειρο επεμβατικό ακτινοδιαγνώστη, όταν οι κύστεις δεν ψηλαφώνται.

 

Περισσότερα...

Το συνηθέστερο αίτιο μασταλγίας, είναι η διαταραχή της ισορροπίας των γυναικείων ορμονών (οιστρογόνα). Είναι η λεγόμενη μασταλγία χωρίς εμφανές παθολογικό αίτιο η οποία δημιουργεί άγχος στο 85% των γυναικών.

Η φυσιολογική μασταλγία είναι αυτή που εμφανίζεται πριν την έμμηνο ρύση και κατά την κύηση.

Τέλος, παθολογικές αιτίες μασταλγίας είναι η φλεγμονή και το απόστημα του μαστού, όπως επίσης η διάταση των πόρων της θηλής . Μπορεί επίσης να πονάει ο μαστός μας όταν έχουμε παθήσεις των πλευρών κ του στέρνου!!!!

Βέβαια το μυαλό των γυναικών πάει 100% στον καρκίνο.....

Γι αυτό, όταν πονάει το στήθος σας, μην πάρετε παυσίπνα και πάτε να σας εξετάσει ένας εξειδικευμένος Χειρουργός Μαστού ο οποίος και θα σας λύσει το πρόβλημα με την κατάλληλη αγωγή, ή απλά θα σας καθησυχάσει και αμέσως θα φύγει ο πόνος, όπως συμβαίνει στο 85% των περιπτώσεων!

proliptikos elegxos mastonΓια την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού, η Γυναίκα έχει 4 όπλα στη διάθεσή της!

1ον, την ψηλάφηση

2ον, το  υπερηχογράφημα των μαστών και των μασχαλιαίων κοιλοτήτων,

3ον, τη Μαστογραφία και τους τελευταίους μήνες τη νέα επαναστατική μέθοδο,

4ον, το τεστ παπ μαστού!

Ο προληπτικός έλεγχος ξεκινάει στην ηλικία των 20 ετών με μια σωστή ψηλάφηση μια φορά το χρόνο από Χειρουργό Μαστού, ο οποίος και θα της μάθει πως να κάνει αυτοεξέταση, μια φορά το μήνα. Ο λόγος που μαθαίνουμε στη γυναίκα αυτοεξέταση, είναι για να ξέρει το στήθος της, έτσι ώστε αν κάποιο μήνα διαπιστώσει κάτι που δεν το θυμάται από τον προηγούμενο μήνα, να απευθυνθεί κατευθείαν στο μαστολόγο της.

Περισσότερα...

Πρέπει να παρατηρήσετε στους μαστούς σας 4 πραγματάκια!!!!

1ο. Είναι και από τις 2 θηλές;

2ο. Τι χρώμα έχει;

3ο. Βγαίνει από έναν, ή από πολλούς πόρους;

4ο. Βγαίνει από μόνο του, ή χρειάζεται να πιέσετε τη θηλή σας για να βγεί;

Άν βγαίνει από μόνο του, από έναν μόνο πόρο, από τη μια μόνο θηλή, έχει χρώμα σκούρο ή ανοιχτό κόκκινο, και στον ίδιο μαστό ψηλαφάτε και μόρφωμα, πρέπει την ίδια μέρα να κλείσετε ραντεβού με έναν χειρουργό μαστού, ο οποίος θα σας πει τι να κάνετε.

Άν βγαίνει μετά από πίεση και από τις 2 θηλές, από πολλούς πόρους, έχει χρώμα άσπρο, καφέ ή πράσινο, και σας πονάνε οι μαστοί κάποιες μέρες κάθε μήνα και είστε κάτω από 50 ετών, μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού με το χειρουργό σας μέσα στην εβδομάδα, για να σας πει τι να κάνετε.