Πως γίνεται η Χειρουργική Επέμβαση;

Για να γίνει η επέμβαση, κάνετε εισαγωγή το πρωί στην κλινική όπου γίνεται ο προεγχειρητικός έλεγχος. Όταν αυτός ολοκληρωθεί, και αφού δεν έχετε φάει από την προηγούμενη μέρα το μεσημέρι, μπορούμε να οδηγηθούμε στο χειρουργείο.

Το χειρουργείο γίνεται με γενική αναισθησία. Τοποθετούνται 4 λαπαροσκοπικά εργαλεία από διαφορετικές τομές (οπές) του δέρματος της κοιλίας. Αυτές γίνονται όπως βλέπετε στην εικόνα, μια κάτω από τον ομφαλό από την οποία μπαίνει η κάμερα, και από μια στην ξιφοειδή απόφυση και στα πλευρικά τόξα, απ΄όπου θα μπουν 3 λαβίδες.

Ο χειρουργός μέσα από αυτές τις 4 οπές μέσα σε μια ώρα περίπου θα κόψει δύο ανατομικά στοιχεία, τον κυστικό πόρο, και την κυστική αρτηρία, που συγκρατούν τη χοληδόχο κύστη και θα την ξεκολλήσει από το ήπαρ, στην κύτη του οποίου είναι φυσιολογικά κολλημένη. Ακολούθως θα κλείσει τις οπές, αφού βγάλει τη χολή από το άνοιγμα κάτω από τον ομφαλό.

Την επόμενη μέρα του χειρουργείου ο ασθενής είναι έτοιμος να πάει στο σπίτι του όπου θα ξεκουραστεί για μερικές  ημέρες πριν να γυρίσει στην καθημερινότητά του!